OKULUMUZUN TARİHÇESİ

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

13.05.2020 611

 

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz, Demre Anadolu İmam Hatip Lisesi, ilçemizde imam Hatip okulu bulunmadığı için bu eksikliği gidermek üzere 2011-2012 eğitim öğretim yılında Köşkerler Mahallemizde bulunan köy okulunda 3 sınıfla eğitime başlamıştır. 2 yıl burada eğitime devam ettikten sonra Büyük Kum Mahallesine taşınmıştır. İnşaatı kısa süre devlet imkânlarıyla tamamlanan Karabucak Mahallesi Yapıyanı Sokak'ta yer alan yeni binamıza 2016 yılı ara tatilinde taşındık ve ikinci dönem itibarıyla mevcut binamızda eğitim öğretime başladık. Okulumuz,2016/2017 eğitim yılı başından itibaren ilçemizde 2012 yılında müstakil bir binada, ayrı bir okul olarak eğitime başlamış olan Demre İmam Hatip Ortaokulu ile birleşerek tek bir okul olmuştur.

Okulumuz 24 Derslik, 1 Kütüphane, Kız ve erkek Uygulama Mescidi,  1 Müdür Odası, 3 Müdür Yardımcısı Odası, 1 Öğretmenler Odası, 1 Rehberlik Servisi, 1 Kütüphane, 1 Çok Amaçlı Salonu, 1 Hizmetli Odası ve Arşiv Odası ile eğitim öğretime devam etmektedir.

 Demre Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından yaptırılan ve okulumuza tahsis edilen 100 kişilik erkek öğrenci yurdumuzda 2018/2019 eğitim öğretim yılında hizmete girmiştir. Yurdumuzda çevre köylerden çok sayıda öğrencimiz barınmaktadır.

Demre İmam Hatip Lisesi, bünyesinde ortaokulu olan, ilçemiz öğrencilerinin dini eğitimle birlikte akademik eğitimlerini de önemseyen, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, sosyal ve kültürel yönü güçlü akademik olarak başarılı insanların yetişmesi için uğraş veren bir eğitim kurumudur.