Kur’an-ı Kerim, Hitabet ve Meslekî Uygulama dersleri kapsamında öğrencilerimiz İmam Hatiplik, Müezzinlik, Vaizlik ve Kur’an Kursu Öğreticiliği Uygulamalarını Gerçekleştirdiler.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan Kalite Takip Sistemi çerçevesinde Şubat ayı etkinliği olarak, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Mesleki Uygulama Esasları çerçevesinde; Kur’an-ı Kerim, Hitabet ve Meslekî Uygulama dersleri kapsamında öğrencilerin İmam Hatiplik, Müezzinlik, Vaizlik ve Kur’an Kursu Öğreticiliği uygulamaları meslek dersleri öğretmenlerinin etkin katılımıyla planlanarak  ve uygulandı.

19.06.2023 124

Öğrenci Meslekî Gelişimleri için Meslek dersi öğretmenleri tarafından öğrencilerin hatiplik yönünü geliştirmek ve toplum içerisinde kendilerini ifade etmelerini sağlamak amacıyla vakit namazlarında ve cuma namazlarında İmamlık, Müezzinlik ve Hatiplik Uygulaması yaptırıldı.

Ayrıca Kız öğrencilerimiz Kayaaltı Kur’an Kursu Okul Öncesi sınıfında uygulama yaparak öğrencilere bilgiler verdiler.  Yine Kız öğrencilerimiz  Çevre temizliği, ve Kur’an Ahlakı gibi konularda konferans salonunda Vaizelik yaparak onların toplum önündeki hitabet yeteneklerinin geliştirilmesi sağlanıyor.

Yapılan bu çalışmalar sonucunda öğrencilerimiz;

1)      Toplum önünde konuşma yeteneklerini geliştirerek çekingenliklerini üzerlerinden atıyorlar.

2)      Dilimizi de gittikçe daha başarılı bir biçimde kullanan öğrencilerimiz, konuşma sırasında dikkat edilmesi gereken ses, nefes, vurgu, tonlama ve fonetik konularını da özümsüyor. Böylece kürsü alışkanlığı ediniyorlar.

3)      Öğretmenlerimiz, her fırsatta kürsüyü ve mikrofonu öğrencilerimize bırakarak onların kendilerine olan güvenlerini arttırmalarına yardımcı oluyor.

4)      Öğrencilerimiz mesleki alanda tecrübe kazanmış oluyorlar.

Okulumuzdaki Hitabet ve Mesleki Uygulama derslerinin yanı sıra düzenlenen tören ve etkinliklerde öğrencilerimizin konuşma yeteneklerinin geliştirilmesi adına çalışmalar yürütülüyor. Ortaokulun ilk kademesinden lise son kademeye kadar ilgili derslerde sık sık konuşma ve sunum yapma çalışmaları da gerçekleştiriliyor.

19-06-202319-06-202319-06-202319-06-202319-06-202319-06-202319-06-202319-06-202319-06-202319-06-202319-06-202319-06-2023