EĞİTİM SÜRECİNDE ÖĞRENCİLERİ MOTİVE ETMENİN YOLLARI KONUSUNDA MÜZAKERE EDİLDİ

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü KTS Etkinlikleri kapsamında; Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri Alanı Mart Ayı çalışması olarak  ‘‘Eğitim sürecinde öğrencileri motive etmenin yolları konusu üzerine müzakere'' yapıldı.

04.04.2023 111

Mart ayı KTS etkinlikleri kapsamında öğrencileri derse motive etmenin yolları üzerine müzakere yapıldı.

Okulumuz öğretmenleri tarafından gerçekleştirilen müzakerede her öğretmen fikrini paylaşarak öğrencileri derse motive etmenin yolları üzerinde görüş alış verişinde bulunuldu. Öğretmenlerimiz derse öğrencilerin ilginç bulacakları veya sevecekleri bir konu ile giriş  yapılmasının, öğrencilerin motivasyonunu olumlu etkileyeceğini belirttiler. Ayrıca işlenecek konuda öğrencilerin öğrenecekleri bilgilerin günlük hayatta işlerine nasıl yarayacağını, konunun neden önemli veya ilginç olduğunu açıklamanın önemini vurguladı.

Ülkemizde meydana gelen ve çok büyük bir yıkıma sebep olan deprem ve verilen aranın öğrencilerimizin eğitimdeki motivasyonunu düşürdüğü belirtilmiştir. Bu süreçte öğretmenlerimize daha fazla sorumluluk düşmektedir. Öğretmenlerimizin öğrencilerin motivasyonunu artırmak için birtakım noktalara dikkat etmeleri gerektiği ifade edildi.

Öğrenciye uygun bir davranış veya başarılı bir performans sonunda söylenen "harika", "güzel", "aferin", "bravo" gibi sözlerin motivasyonda etkili olduğu söylenirken aşırı övgü üretkenliği engelleyebilir düşüncesi tartışıldı.

Toplantıda motivasyonu artırabilmek için yapılabilecekler, motivasyonu azaltabilecek durumlar, eğitim sürecinde hedeflenenler  ve bu hedeflere ulaşmak için yapılabilecekler anlatılarak öğrencilerin motivasyonunu artırmak hedeflenmiştir. Toplantıya katılan ve emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

04-04-202304-04-202304-04-202304-04-202304-04-202304-04-202304-04-202304-04-202304-04-2023