DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KTS KAPSAMINDA AKADEMİK GELİŞİM, KARİYER PLANLAMA VE ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ALANINDA ÖĞRENCİLERE YÖNELİK SEMİNERLER VERİLDİ

DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KTS KAPSAMINDA AKADEMİK GELİŞİM, KARİYER PLANLAMA VE ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ALANINDA ÖĞRENCİLERE YÖNELİK SEMİNERLER VERİLDİ

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü KTS kapsamı Nisan ayı Akademik Gelişim, Kariyer Planlama ve Üniversiteye Hazırlık Alanında, Öğrencilere yönelik akademik başarı, verimli ders çalışma teknikleri, motivasyon, zamanın kullanımı, sınav kaygısı ve YKS-LGS sınav sistemleri ile ilgili seminerler verildi.

12.04.2023 135

Araştırmalar stres düzeyinin farkında olan ve duygularını yönetebilen öğrencilerin sınav için daha fazla motive olabileceklerini ve sınavlarda daha başarılı olacaklarını göstermektedir. Sen de sınav ile ilgili çeşitli kaygılar yaşayabilirsin. Bu gayet normal, aslında seni başarıya götürecek olan da işte bu duygudur. Sınav için hiç kaygılanmadığını bir düşünsene! Başarılı olabilir miydin?

 

Bizde bu amaç doğrultusunda okulumuz Rehber Öğretmeni Turan ATILGAN tarafından öğrencilere yönelik akademik başarı, verimli ders çalışma teknikleri, motivasyon, zamanın kullanımı, sınav kaygısı ve yks-lgs sınav sistemleri ile ilgili öğrencilerimize ve Sema KARAKUŞ tarafından da velilerimize seminerler verildi.

   Bu yıl LGS sınavına girmeye hazırlanan 8.sınıf öğrencilerimize bu yılki sınavın içeriği, sınava dahil edilen, dahil edilmeyen konular ve sınav takvimi hakkında bilgilendirme semineri yapıldı.  Öğrencilerle etkili ders çalıma ve not tutma teknikleri, sınav anında zamanı kontrol edebilmek için yapılabilecek çalışmalar ve sınav kaygısıyla baş edebilme yolları hakkında konuşuldu.

 LGS merkezi sınavında oturumlar, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı. Geçen yıl olduğu gibi 2023 yılında da sınav uygulaması iki oturum halinde gerçekleştirilecek. Öğrencilere hepsi çoktan seçmeli toplam 90 soru sorulacak. 10 İlimizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle bu yıl öğrencilerimiz ikinci dönem konularından sorumlu olmayacaklar, sınav konuları sadece 1.dönem konularını kapsayacak.

Son yayınmlanan LGS kılavuzunda, resmi ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ve geçici eğitim merkezlerinin 8'inci sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına öğrenci seçmek amacıyla yapılacak merkezi sınavla ilgili usul ve esaslara yer verildi.

   İhtiyaçlar doğrultusunda aşağıdaki konularda öğrenci ve velilerle grup çalışmaları planlanır.

  • Motivasyon,
  • Hedef Belirleme,
  • Verimli Ders Çalışma,
  • Sınav ve Ergen

Sınıf içerisinde yapılan çalışmalarımız;

  • Öğrencimizin akademik başarı ve motivasyonu desteklemeye yönelik çalışmalar
  • Kariyer ve mesleki yönelimlerini belirlemeye yönelik çalışmalar
  • Sınav sürecine ilişkin paylaşımlarda bulunmalarına yönelik çalışmalar

LGS hakkında Öğrenci ve Veli Bilgilendirme

  • Okulumuz Eğitim Danışmanı Uzman Psikolojik Danışman tarafından, her yıl 8. sınıf öğrenci ve velilerimize sınav sistemi bilgilendirme konferansı gerçekleştirilir. Bu bilgilendirmede sınavların yaşamımızdaki yeri, sınav soru sayıları, puan hesaplama formülleri, yılsonu başarı puanı ve sınav puanının etkisi üzerinde durulur.
  • Sınav sürecini yönetim , zamanını etkili planlaması ve motivasyon semineri yapılır.
  • 12-04-202312-04-202312-04-202312-04-202312-04-202312-04-202312-04-202312-04-202312-04-202312-04-202312-04-2023